The Achskelian Fallacy

Effect and Cause: Legenden om Theo Falkenbach S01E02
Kapitel 2: Kniven

Spillerne starter på Verdensfortet, hvor de hilses velkommen, fordi de er Jacouns venner.

Spillerne bliver initieret i Den Sorte Fey, i en ceremoni ved floden til syd for byen. De står på en tømmerflåde, mens en ældre eladrin læser højt af et dokument. De ønskes velkommen i Den Sorte fey, med alle de rettigheder og pligter det medfører.

I den forbindelse modtager alle spillerne en amulet der hænger om halsen med 6 strenge. De tager amuletterne på mens de står på tømmerflåden, og får at vide at amuletten gør at de altid kan finde tilbage til Verdensfortet.

Zug får den meget geniale idé at hamre sin økse direkte ned i tømmerflåden. Gruppen var egentlig ikke ret langt fra bredden, men de finder nu at de er ikke ret langt fra breden, men med fødderne på bunden af åen. Mens folkene på land står og smågriner af dem, trækker de i land og kommer op af åen. Alaran beslutter sig for at tage en showboat for at komme tørskoet i land. Med andre ord, han går på vandet.

Da de kommer i land kommer en eladrin løbende mod dem. Han forklarer forpustet at Jacoun er vågnet igen, og gerne vil tage med dem straks. Eventyrerne skal ikke tænke sig længe om, før de følger med lægen, og ankommer til Jacouns sygekammer. Lægen venter udenfor, mens gruppen taler med Jacoun.

De går inden for, og finder at rummet er helt tomt. Et brev på sengen er det eneste spor efter Jacoun, i rummet der i øvrigt hverken har vinduer eller andre udgangen.

Alaran finder brevet, og læser det højt:

Kære Venner
[…]
Jacoun

Alaran(eller var det Lia?) lægger her mærke til at der er et magisk ekko i rummet, forholdsvis fladt, og omtrent cirkelformet. Eller i hvert fald rundt-ish.

Gruppen taler med lægen, der er meget overrasket over at Jacoun er forsvundet. Han havde troet at Jacouns tale om at være kaldt af Theo var febervildelser eller i hvert fald ønsketænkning. Lægen fortæller at Theo er kongen for Den Sorte Fey, og er Verdensfortets grundlægger og beskytter. Theo har været væk i over 800 år, men er stadig formelt Verdensfortets konge, da han regelmæssigt kalder medlemmer af Den Sorte Fey til sig.

Det altid medlemmer af Vinterstormens Sønner (Verdensfortets elitetropper) der bliver kaldt til Theo. Typisk mens de er 60-90 år, men aldrig over 100 år. (Eladrins fra området kan blive over 250 år).

Jacoun er ikke medlem af Vinterstormens Sønner, og han er 120 år gammel. Derfor er det helt enestående at han er blevet kaldt af Theo, og folk ved ikke hvad de skal tro eller tænke.

For at lære mere om hvad der sker, tager gruppen til biblioteket. Efter at have klaret deres banke-på check falder de i snak med Linaos (eller som gruppen kalder ham, Lineal)

Linaos opdager efter at have talt lidt med gruppen at de bestemt ikke er fra Around Here. Han forklarer dem lidt om byen. Der er bl.a. at finde:

 1. Indgang
 2. Markedsplads
 3. ?
 4. ?
 5. Sønnernes træningslejr
 6. Kongens Torv
 7. Det kongelige palads
 8. ?
 9. Biblioteket
 10. Skæbnescene

På skæbnescenen opføres skæbnestykker. Den Sorte Fey har igennem hundrevis af år haft visioner om fremtiden. De er forholdsvis detaljerede og specifikke, og mange af dem er gået i opfyldelse. Visse af dem er ikke hændt endnu, men ingen af dem har været forkerte.

Skæbnestykker kan sammenlignes med teaterstykker, men da man regner med at det der sker på scenen på et tidspunkt kommer til at ske i virkeligheden, kan det være en del mere dystert. Det er nærmere oplysning end underholdning.

Biblioteket er heller ikke helt normalt. Der gemmes et stort udvalg af magiske bøger, og nedskrevne skæbnestykker.

De vigtigste bøger, primært skæbnestykkerne, er forseglede med en (eller flere) genstande. Uden at være i besiddelse af genstanden(e) kan man ikke åbne eller læse bogen. På den måde kan uvedkommende ikke komme til bøgerne.

Bibliotekaren beder eventyrerne om at gøre ham en tjeneste, for at udvise god vilje til at være hjælpsomme. Dun’uals Kniv har været savnet længe, og nu da eventyrerne har fundet et tip til hvor den er at finde, må det være på tide at få den hentet hjem.

Han forklarer at man på biblioteket har mestret kunsten at indgå i bøgernes verden, helt bogstaveligt. Ved hjælp af en kraftig besværgelse kan man træde ind i bøgerne, og interagere med den verden og de karakterer der beskrives der.

Mens bibliotekaren fortæller dette, skubber han dem ned af en lang gang, på vej til et rum hvor han vil forklare nærmere. På vej derned går Lia et par skridt bag ved resten af gruppen, og kigger til siden. Hun kigger igennem et solidt jerngitter, ind i et næsten helt tomt rum, der kun er svagt oplyst. I det golde rum står en piedestal i midten af rummet, hvorpå der ligger en stor gammel støvet bog. På den står med guldskrift “Legenden om Theo Falkenbach”.

Lia løber lidt for at indhente resten af gruppen, der samlet ankommer til et udekoreret stenrum uden vinduer, møbler eller noget særligt inventar.

Kun en stencirkel pryder gulvet i den ene halvdel af rummet. I den anden enden står et stenalter, hvor Linaos lægger en gammel bog.

Uden nærmere betænkningstid begynder han at læse besværgelsen der lader eventyrerne træde ind i bogen.

Aleph
Shai
Shai-ban
Shai
Shai-hulud
Untac el diklete
Shai
Shai-ban
Shai-hulud
Hulud.

Lige som Zug skal til at protestere over ikke at blive indraget i beslutningen, tager ritualet kraft. Eventyrerne indhylles i et blåt lys, og bliver transporteret til en identisk stencirkel. Denne gang dog på en enorm, tilsyneladende uendelig, græsmark. Det eneste der er at se til alle sider, er 2 tilsyneladende helt ens tårne.

Gruppen går hen til det venstre tårn, og åbner døren. De ender med at tage kampen op med Cyclops-gruppen (E4). Cyclops-lederen har en kniv i bæltet, som gruppen stjæler. Det viser sig dog desværre at det er den forkerte kniv.

Da gruppen er hårdt presset efter denne kamp, tager de tilbage til huset for at få en nats søvn. Næste dag tager de tilbage og tager til det andet tårn. Her støder de på nogle af bog-ritualets begrænsninger. Alle dele af verdenen der ikke er beskrevet i den bog de befinder sig i, bliver udfyldt af ritualets magi på bedst mulige måde. Det betyder at det så absolut er muligt at skabe umulige eller urealistke situationer, såfremt forfatten ikke har været omhyggelig da han skrev historien.

Det højre af de 2 identiske tårne har 3 etager, i modsætning til det venstre der havde 2 etager. Da gruppen ankommer til taget, opdager de også at taget er langt større end underetagen.

På taget ligger en rød drage og sover. Gruppen prøver at tale med den, men den opdager at de har taget kniven fra Cyclops-lederen fra det andet tårn, og angriber gruppen.

Efter en lang hård kamp vender gruppen tilbage til byen for at hvile.

Encounters:

 • E4: 4 Cyclops Guard, 2 Cyclops Hewer, 1 Cyclops Rambler
 • E5: Adult Red Dragon

Deltagere (Level 12):

 • John: Lia (Elf Ranger)
 • Troels: Zug (Dwarf)
 • Erik: Alaran (Bard)
 • Esben: Telik (Dragonborn Fighter)
View
Effect and Cause: Legenden om Theo Falkenbach S01E01
Kapitel 1: Verdensfortet

Jacoun og en gruppe helte fra forskellige dele af verden, har jagtet troldekongen Skalmad gennem Moonstair og en række andre dele af verden.

I en dyb og mørk hule støder gruppen på et par væsener, der viser sig at være hekse. Gruppen bliver ramt af et bagholdsangreb, og kun Jacoun overlever med nød og næppe.

En anden gruppe af eventyrere kommer dem til undsætning, herunder barden Alaran.

Jacoun holdes i live af eventyrerene, og de drager tilbage til deres hus i Speleos. Undervejs hjem udbryder Jacoun flere gange at han har “Hørt Theo!”. Da Jacoun har svær feber, ved gruppen ikke helt hvad de skal lægge i det.

På vej hjem skyder de genvej gennem en sump, hvor de møder et mægtigt sumpmonster, der giver dem kamp til stregen. De overvinder dog til sidst monstret, og ankommer efter et par dage til deres hus i Mekrinensburg.

Jacoun råber at de andre skal komme op. Når de kommer, forklarer han febrilsk (igen) at han har “hørt Theo”, hvilket han gentager flere gange. Han prøver at overbevise dem om at de skal tage til verdensfortet, hvorefter han mister bevidstheden.

I dette øjeblik høres et skrig fra stueetagen. Gruppen styrter ned af trappen, og ser en mand kravle ind af døren, smurt ind i blod, og med en kniv i ryggen. Han når at gribe fat i kraven på den første der nærmer sig, og udbryder med sine sidste kræfter, “Darmok… Darmok!”

Eventyrerne undersøger hvor verdensfortet ligger. Der er dem der mener at Verdensfortet blot er en hyggelig historie man fortæller, ligesom Juleelveren. Dem der mener det findes, peger dog i overvejende grad på Vinterstormens Skov, som det bedste bud. Eventyrerne beslutter sig for at tage mod Verdensfortet, og går mod Vinterstormens Skov for at lede.

Undervejs falder de i et baghold. En gruppe undeads overfalder dem. De skriger “For Darmok!” idet de angriber. Efter nogen kamp får eventyrerne overmandet disse monstre.

Det er middagstid, og solen står højt på himlen. Alligevel er det som om det meget hurtigt bliver mørkt, efterhånden som gruppen nærmer sig vinterskoven. Man kan efterhånden ikke se hverken sol eller himmel, og selv om det er midt på dagen, kan man nærmest kun se som var der fuldmåne.

Da gruppen har ledt noget tid efter tegn på Verdensfortet, kommer de til en lysning i den mørke vinterskov. Lysningen er i sig selv ikke usædvanlig, bortset fra at den faktisk er lys. Da gruppen træder ind i lysningen, bliver de mødt af et par Eladrins med bogstaverne “VS”
markeret i et emblem omkring kraven. De står omkring en græssti der peger tilbage ind i den mørke skov.

“Hvem er I?”, siger de. Gruppen prøver at forklare sig, men først da de nævner Jacoun sker der noget. Pludselig bliver vagterne meget undskyldende, og byder gruppen velkommen. Gruppen bliver bedt om at træde ind i den lille cirkel i lysningen som vagterne står i. Vagterne slår 2 gange i jorden med deres stave, og gruppen begynder at høre sang i det fjerne. Lyden tager til, og efterhånden kan de også ane lys mellem træerne. Over et minuts tid åbenbares Verdensfortet for dem. De står nu i den ene ende af Verdensfortet.

Encounters:

 1. Silt Monster i sumpen
 2. Undead Group + 2 stk Acolyte of Darmok
 3. Random Encounter (undeads)
View
Each to their own
- The characters fight a different battle

Having cleaned up after their house warming, the characters find them selves in a rain soaked Makrinusburg. One dark night, while even more rain is pouring it knocks on the door.

It is the butler, of the esteemed Lady pretorius, Olmos that has come to offer the small entourage a dinner invitation. Olmos is not super succesful in his dealings with Storm, but quickly offers the invitation to Allaran, and whomever he might see fit to bring.

The Hallway and generally the mansion is exquisite. The lady herself receives them in the small dining hall. A dark hardwood room, comfortably offering seating to 12 people. in short, the Lady asks them to be her retinue at the weekends dealing at high court. The matter of the gnolls is to be discussed. This is here the characters experience the battles that are fought amongst the nobles. Each have their own suggestions, each in turn favoring their own agendas.

As night falls, Lady Pretorius has one strong ally in the Young Sir Byron, and a possible alligiance with the powerful Lord Krenon. But as night falls, the city streets of Makrinusburg crawl with more sinisters things than bickering nobles….

As Lord Pretorius and Lord Krenon rode together in the twilight, the retinue was approach by to drunk people recognizing the characters as a heroes og Speleos and the people who slayed the crazy wizard at the Pontoppidan’s Estate. Allaran was tempted to go to be cheered at, while playing music and telling stories – the other were lured by free wine.

They accepted on the conditions of meeting them all later at The Prefects Winehouse(not to be confused with The Perfect Winehouse) and so continued down the street as a troupe. Suddenly 4 Cyclops stepped out, from behind the shadows… as it turned it, they were not the only creatures interrupting the midnight stroll. As the Cyclops engaged as interference, a group of Dark Elf Assassins shot Lord Krenons horses dead, right under him, then engaged the lord himself. Magic and blades befell Allaran and Storm and the struggle seem to go either way. Even though the Cyclops fell easily, despite their tough appearance, the ashen skinned assassins proves a more difficult adversary… until Zug let his tremendous axe fall, with all the might of his ancestors, which almost cleaved the leader. The rest was a matter of clean up.

The honorable Lord Krenon survived and became a stout ally in the dealing the following day.

In High Court, the Emperor refused to let Adventures take on matters of the state. Not until Storm proposed to do it all for free, did the Emperor open up a little. Then they would have to return all the loot they gathered to the Empire – that would be doing it for free! Negotiations began about a limit for covering their expenses. This lasted until something unexpected happened: A knight from the Platinum order rode in, fell of his horse, and cursed the gnolls, the betrayal and trolls with his dying breath. Then started a rain of gold coins… all the Lords and Ladies pooled together a reward for the heroes, if they could find answers to and possibly end the Gnoll incursion. The heroes accepted, walked over the pile of gold, readily amassing around the 10.000 gold coins and into the night…

…to start the search for answers to finally bringing the incursion to an end!

View
A Quest with in a Quest
Honesty?! what a novel idea!

Eventyrene fik en opgave et [[:Baron Byron]] som bad dem om at eskortere hans søn til [BYEN] hvor han skulle begynde sin tid i kloster. Undervejs ville han gerne have at de kurrede sønnens lyster til at være eventyrer ved at tage ham med på et quest,

Gruppen finder en Historiker og hans søster som gerne vil ha dem til at hjælpe ham med at bryde ind i en gammel menneske troldmands grav. Han skulle eftersigende ha en optegnelse af hans oplevelser da Elverne stjal magien fra menneskerne.

De finder graven og banker de edderkopper der bor i hulen som leder ind til gravkammeret. Inden for er der en flot stor riddersal, hvor de skal danse en vals for at åbne op for næste kammer.

Det næste kammer er først en smuk have med massere af træer, indtil de indser at det er en illusion hvor på at illusionen falmer og bliver erstattet er en labyrint af wall-of-force og et par mekaniske udfordringer.

De finder herligt loot bla en Rod of wonder og en scroll case med troldmands beretninger.

Da de tager fra hulen og er på vej tilbage bliver de først angrebet af 3 kobolter med slynger og mens eventyrene har deres opmærksomhed rettet mod dem angriber 14 andre kobolter fra den modsatte side. En af dem får stjålet scroll casen og eventyrene spore tyven til en gammel forladt by, ned i kloakkerne, rundt i det rådne lordt indtil de til sidst kommer op i byens gamle kirke. Her ser de tyven aflevere scroll casen til en ung grøn drage. En drage som de tilsidst får tampet.
Den Sorte Feys Jacoun bliver smittet med filth feber i kloakkerne, men bliver dog rask igen.

Fremme i byen eksperimentere gruppen med et nyt koncept og fortæller de sønnen hele sandhenden om hans far som ikke vil ha at han bliver eventyre, selv om han nu klarede sig rigtig godt…. og de var ekstra lede ved ham.

View
Update
Ding!

Hejsa Alle!

Som i kan se på den XP total er I/vi nu level 4

Det betyder +1 til 2 stats og en Feat

Husk at opdatere alle Skills og defenses, da bonus for ½ leve, nu er 2

View
Elandors meet
En rejse ind i mørket

Uvidene er den lille gruppe på 4 personer der rendte ind i problemer i timber town for derefter at drage mod Elandors meet, Klar over at ‘Pearce’ Jenkins (der har fundet et par venner i Zug og mal) Har overhalet dem fordi de ledte efter problemer på vejen der ud så Jenkins og hans 2 venner når frem før de andre turen går ned i mørket hvor de udforsker den mystiske by der er hjemsøgt af udøde der er mange rige skatter der nede tydligvis er der en del der har tænkt at stedet er blevet lootet før eller også har man ikke kunne finde de hemmelige døre der var der… eller også er de alle faldet, til de udøde vogteres ondskab.

Men efter at have kæmpet sig igennem assorterede skeletter, både af den svage og hårdføre og sårgar den flammende af slagsen, fandt de tre Tomb Raiders blandt andet:

Bracers of Crushing (2 dmg på MBA)
Frostbite – an old dwarven Battleaxe with the power of the old gods. +1 Ench. og det kan den give som Cold Skade)
Great Axe of Dominion (
2 ench.)
Symbol of Save your Ass (power: reaction: +5 til targets save i hans egen tur))

View
The story so fare
A hero's journey starts

The adventures was asked to investigate some problems at a lumber site
Goblins attacked and kicked the adventures asses and took them prisoners
The adventures got away
Got some back up back at the town
Payback time!
A f**king archer in a tree did course some troubble but Hammerhorn climbed up after him.
The adventures wiped the goblin camp (and gained lev 2)

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.