The Achskelian Fallacy

Effect and Cause: Legenden om Theo Falkenbach S01E02

Kapitel 2: Kniven

Spillerne starter på Verdensfortet, hvor de hilses velkommen, fordi de er Jacouns venner.

Spillerne bliver initieret i Den Sorte Fey, i en ceremoni ved floden til syd for byen. De står på en tømmerflåde, mens en ældre eladrin læser højt af et dokument. De ønskes velkommen i Den Sorte fey, med alle de rettigheder og pligter det medfører.

I den forbindelse modtager alle spillerne en amulet der hænger om halsen med 6 strenge. De tager amuletterne på mens de står på tømmerflåden, og får at vide at amuletten gør at de altid kan finde tilbage til Verdensfortet.

Zug får den meget geniale idé at hamre sin økse direkte ned i tømmerflåden. Gruppen var egentlig ikke ret langt fra bredden, men de finder nu at de er ikke ret langt fra breden, men med fødderne på bunden af åen. Mens folkene på land står og smågriner af dem, trækker de i land og kommer op af åen. Alaran beslutter sig for at tage en showboat for at komme tørskoet i land. Med andre ord, han går på vandet.

Da de kommer i land kommer en eladrin løbende mod dem. Han forklarer forpustet at Jacoun er vågnet igen, og gerne vil tage med dem straks. Eventyrerne skal ikke tænke sig længe om, før de følger med lægen, og ankommer til Jacouns sygekammer. Lægen venter udenfor, mens gruppen taler med Jacoun.

De går inden for, og finder at rummet er helt tomt. Et brev på sengen er det eneste spor efter Jacoun, i rummet der i øvrigt hverken har vinduer eller andre udgangen.

Alaran finder brevet, og læser det højt:

Kære Venner
[…]
Jacoun

Alaran(eller var det Lia?) lægger her mærke til at der er et magisk ekko i rummet, forholdsvis fladt, og omtrent cirkelformet. Eller i hvert fald rundt-ish.

Gruppen taler med lægen, der er meget overrasket over at Jacoun er forsvundet. Han havde troet at Jacouns tale om at være kaldt af Theo var febervildelser eller i hvert fald ønsketænkning. Lægen fortæller at Theo er kongen for Den Sorte Fey, og er Verdensfortets grundlægger og beskytter. Theo har været væk i over 800 år, men er stadig formelt Verdensfortets konge, da han regelmæssigt kalder medlemmer af Den Sorte Fey til sig.

Det altid medlemmer af Vinterstormens Sønner (Verdensfortets elitetropper) der bliver kaldt til Theo. Typisk mens de er 60-90 år, men aldrig over 100 år. (Eladrins fra området kan blive over 250 år).

Jacoun er ikke medlem af Vinterstormens Sønner, og han er 120 år gammel. Derfor er det helt enestående at han er blevet kaldt af Theo, og folk ved ikke hvad de skal tro eller tænke.

For at lære mere om hvad der sker, tager gruppen til biblioteket. Efter at have klaret deres banke-på check falder de i snak med Linaos (eller som gruppen kalder ham, Lineal)

Linaos opdager efter at have talt lidt med gruppen at de bestemt ikke er fra Around Here. Han forklarer dem lidt om byen. Der er bl.a. at finde:

 1. Indgang
 2. Markedsplads
 3. ?
 4. ?
 5. Sønnernes træningslejr
 6. Kongens Torv
 7. Det kongelige palads
 8. ?
 9. Biblioteket
 10. Skæbnescene

På skæbnescenen opføres skæbnestykker. Den Sorte Fey har igennem hundrevis af år haft visioner om fremtiden. De er forholdsvis detaljerede og specifikke, og mange af dem er gået i opfyldelse. Visse af dem er ikke hændt endnu, men ingen af dem har været forkerte.

Skæbnestykker kan sammenlignes med teaterstykker, men da man regner med at det der sker på scenen på et tidspunkt kommer til at ske i virkeligheden, kan det være en del mere dystert. Det er nærmere oplysning end underholdning.

Biblioteket er heller ikke helt normalt. Der gemmes et stort udvalg af magiske bøger, og nedskrevne skæbnestykker.

De vigtigste bøger, primært skæbnestykkerne, er forseglede med en (eller flere) genstande. Uden at være i besiddelse af genstanden(e) kan man ikke åbne eller læse bogen. På den måde kan uvedkommende ikke komme til bøgerne.

Bibliotekaren beder eventyrerne om at gøre ham en tjeneste, for at udvise god vilje til at være hjælpsomme. Dun’uals Kniv har været savnet længe, og nu da eventyrerne har fundet et tip til hvor den er at finde, må det være på tide at få den hentet hjem.

Han forklarer at man på biblioteket har mestret kunsten at indgå i bøgernes verden, helt bogstaveligt. Ved hjælp af en kraftig besværgelse kan man træde ind i bøgerne, og interagere med den verden og de karakterer der beskrives der.

Mens bibliotekaren fortæller dette, skubber han dem ned af en lang gang, på vej til et rum hvor han vil forklare nærmere. På vej derned går Lia et par skridt bag ved resten af gruppen, og kigger til siden. Hun kigger igennem et solidt jerngitter, ind i et næsten helt tomt rum, der kun er svagt oplyst. I det golde rum står en piedestal i midten af rummet, hvorpå der ligger en stor gammel støvet bog. På den står med guldskrift “Legenden om Theo Falkenbach”.

Lia løber lidt for at indhente resten af gruppen, der samlet ankommer til et udekoreret stenrum uden vinduer, møbler eller noget særligt inventar.

Kun en stencirkel pryder gulvet i den ene halvdel af rummet. I den anden enden står et stenalter, hvor Linaos lægger en gammel bog.

Uden nærmere betænkningstid begynder han at læse besværgelsen der lader eventyrerne træde ind i bogen.

Aleph
Shai
Shai-ban
Shai
Shai-hulud
Untac el diklete
Shai
Shai-ban
Shai-hulud
Hulud.

Lige som Zug skal til at protestere over ikke at blive indraget i beslutningen, tager ritualet kraft. Eventyrerne indhylles i et blåt lys, og bliver transporteret til en identisk stencirkel. Denne gang dog på en enorm, tilsyneladende uendelig, græsmark. Det eneste der er at se til alle sider, er 2 tilsyneladende helt ens tårne.

Gruppen går hen til det venstre tårn, og åbner døren. De ender med at tage kampen op med Cyclops-gruppen (E4). Cyclops-lederen har en kniv i bæltet, som gruppen stjæler. Det viser sig dog desværre at det er den forkerte kniv.

Da gruppen er hårdt presset efter denne kamp, tager de tilbage til huset for at få en nats søvn. Næste dag tager de tilbage og tager til det andet tårn. Her støder de på nogle af bog-ritualets begrænsninger. Alle dele af verdenen der ikke er beskrevet i den bog de befinder sig i, bliver udfyldt af ritualets magi på bedst mulige måde. Det betyder at det så absolut er muligt at skabe umulige eller urealistke situationer, såfremt forfatten ikke har været omhyggelig da han skrev historien.

Det højre af de 2 identiske tårne har 3 etager, i modsætning til det venstre der havde 2 etager. Da gruppen ankommer til taget, opdager de også at taget er langt større end underetagen.

På taget ligger en rød drage og sover. Gruppen prøver at tale med den, men den opdager at de har taget kniven fra Cyclops-lederen fra det andet tårn, og angriber gruppen.

Efter en lang hård kamp vender gruppen tilbage til byen for at hvile.

Encounters:

 • E4: 4 Cyclops Guard, 2 Cyclops Hewer, 1 Cyclops Rambler
 • E5: Adult Red Dragon

Deltagere (Level 12):

 • John: Lia (Elf Ranger)
 • Troels: Zug (Dwarf)
 • Erik: Alaran (Bard)
 • Esben: Telik (Dragonborn Fighter)

Comments

chrivers

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.